Придобий завиден тен, но избегни петната!

Здрава кожа, идеален тен, никакви петна
 
 
Първото лятно слънце те изкушава бързо да добиеш тен и това е нормално. Всички харесват красивото загоряло тяло. Но знаеш ли, че с течение на времето прекомерното и неразумно излагане на слънчева светлина ще предизвика появата на грозни петна по кожата ти? Тук не става въпрос да се демонизира слънцето. Слънцето е полезно за тялото и за настроението, но е важно да разбереш, че рискът от сериозни заболявания на кожата всеки ден се увеличава. А човешката кожа е вид бариера към външния свят, която трябва да бъде защитавана и уважавана. Появата на тъмни петна по кожата представлява защитна реакция към агресивните слънчевите лъчи и не трябва да подценяваме сигналите, които тялото ни изпраща. Защото предотвратяването на заболяванията винаги е за предпочитане пред тяхното лечение, нали?
 
В повечето случаи петната се внезапно след продължителни излагане на слънчевите лъчи. Това се дължи на изменението на
пигментацията на кожата. В определени области на тялото и особено по лицето (обикновено челото, зоната над прага, бузите) се натрупва повече от нормалното количество меланин. Освен липсата на адекватни козметични продукти за кожата, съществуват и други фактори, предизвикващи появата на тези грозни петна:
- вашият тип кожа
- пушенето (никотинът променя нормалната дейност на меланоцитите)
- хормоналните промени (от употреба на противозачатъчни таблетки, бременност или менопауза)
- наследствени фактори
- някои лекарства (някои обезболяващи, диуретици и други)
- кремове, парфюми и козметика със съдържание на алкохол, някои видове кола маска и т.н.
 
Възможно е да придобиете завиден тен, но и да запазите кожата си здрава. Въпрос на интелигентен избор е дали ще ги спазвате, за да предотвратите появата на петна. Ето основните правила, които предпазват кожата:
- винаги използвайте подходяща защита според вашия тип кожа; в никакъв случай не трябва да се излагате на слънце без никакви защитни препарати, дори и вече да сте почернели или да сте с тъмна кожа по рождение;
- избягвайте излагането на слънце през най-горещите часове, особено в интервала 13-15 часа;
- нанасяйте слънцезащитен продукт веднага след като пристигнете на плажа и след всяко къпане -  че водата и потта премахват ефекта на защитните препарати
- преди излагане на слънце не използвайте парфюми или лосиони, които съдържат алкохол
- спазвайте подходяща диета за предпазване от вредното въздействие на слънчевите лъчи - диня, пъпеши, праскови, кайсии, манго, тиква, моркови, цитрусови плодове
- по възможност не провеждайте хормонални лечения - използвайте специални кремове за деликатните зони на лицето
- използвайте здравия си разум: след 30-годишна възраст кожата започва да губи еластичност и тонус, но състоянието й се променя и на подкожно ниво. Тогава настъпва важният момент да намерите подходяща качествена и ефективна козметика, която да се грижи адекватно за вашата кожа.
 
Ако пък тъмните петна вече са се появили по лицето ви, истината е, че те ще останат в "паметта" на кожата ви и всеки път, когато престанете да използвате защитни продукти, петната ще се появят отново и отново, дори след много години. Какво да направите? Несъмнено вие се нуждаете от избелващ крем и от специални защитни продукти особено в началото на летните месеци.
 
Изберете козметиката си особено внимателно и не се доверявайте на продукти с неизвестен произход, тъй като те не са ефикасни и съдържат вредни съставки. За да намалите и елиминирате тъмните петна по кожата си успешно, но и за да избегнете повторната им поява, използвайте само висококачествени избелващи кремове. Един изключително ефективен и сигурен продукт е избелващия крем с колаген на Inventia. Можете да го използвате спокойно всеки ден, защото той не съдържа никакви вредни избелващи вещества (като хидрохинон, живак, стероиди и други) и не излагате на риск здравето си. Доверете се на избелващия крем с колаген на Inventia, който с нежното си действие върху кожата ще я подхрани, хидратира и регенерира.
 




{START_COUNTER}